חרדות

חרדות זהו נושא שמעסיק אנשים רבים בעולם המודרני.

אנשים נתונים ללחצים רבים ומורכבים בחיי היומיום ובשום בית ספר לא מלמדים מה לעשות עם הלחץ.

מרוץ החיים כולל עבודה, בית, משפחה כאשר למשפחה ממוצעת יש יותר מילד אחד וכל אחד מהילדים זקוק למענה מדויק ושונה מהאחר.

ההורים מוצאים את עצמם לא פעם מג'נגלים, משמשים כ"נהגי מוניות", רצים מחוג לחוג, מטיפול לטיפול ומקווים לטוב. זה עוד לפני שהתייחסנו להיבט הכלכלי שהוא נושא בפני עצמו. רק האינטנסיביות של ניהול האופרציה שנקראת עבודה, בית ומשפחה מכניסה את האדם הממוצע והנורמלי לסטרס.

 הפסיכולוגיה ומקצועות הטיפול השונים מכירים את נושא החרדות לאורך עשרות שנים, שלושת הזרמים הגדולים בפסיכולוגיה מתייחסים לנושא החרדות, מי באופן אינטנסיבי יותר ומי באופן מובלע יותר, לדוגמא: התיאוריות הקוגניטיביות ההתנהגותי (CBT) מתנהלות באמצעות פרוטוקולים רבים ושונים כולל אבחונים בנושא החרדה על סוגיה השונים (חרדה חברתית, פוביות למיניהן ועוד), התיאוריות הפסיכודינמיות מדברות על התפתחות של חרדות החל מסוף החודש הראשון של חיי התינוק והתאוריה האקזיסטנציאליסטית מדברת על ארבע חרדות יסודות (מוות, בדידות, חופש וחוסר משמעות).

מכן ניתן להבין שהשאלה היא לא אם יש לבני אדם חרדות אלא האם נגרם סבל כתוצאה מחרדה, כלומר מי מנהל את מי? החרדות את האדם או האדם את החרדה של עצמו.

במרכז הטיפולי שלנו בין יתר הדברים להם הצוות שלנו נותן מענה, אנו נותנים מענה גם לטיפול בחרדות בהתאמה למטופל ולסוג החרדה ממנה הוא סובל.